Twee personen naar ziekenhuis na ongeval aan Den Hert

Christophe Lefebvre

Woensdagmiddag raakten 2 voertuigen betrokken bij een verkeersongeval op het ‘Den Hert’ kruispunt in Kortrijk. 2 personen raakten lichtgewond en het ongeval zorgde meteen voor een verkeersknoop op het beruchte kruispunt.

Een ogenblik van onoplettendheid, verblind door de zon of een verkeerde inschatting? Over de precieze omstandigheden van het ongeval blijft het gissen al staat vast dat het kruispunt opnieuw slachtoffers heeft gemaakt. Een koppel, aan het stuur van hun Dacia, kwam uit de richting van Stasegem en reed over de R8. Ter hoogte van het kruispunt van de R8 en de Gentsesteenweg, rond 11.30 uur, besloten ze via de Gentsesteenweg richting Kortrijk centrum te rijden. Op datzelfde moment kwam een koppel, aan boord van hun Volkswagen SUV, over de R8 in tegenovergestelde richting. De Dacia dook plots voor hen op en een aanrijding was niet meer te vermijden.

Het ongeval resulteerde niet alleen in heel wat schade, ook 2 personen werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Het kruispunt was een lange tijd slechts deels bruikbaar en ook de rijbaan moest door de brandweer worden schoongemaakt. Dit zorgde nagenoeg meteen voor een verkeersinfarct op die plaats.

Op het kruispunt, dat bij Kortrijkzanen gekend staat als ‘Den Hert’, komt het wel vaker tot aanrijdingen. Het niet verlenen van voorrang aan doorgaand verkeer ligt er meestal aan de basis van het onheil.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.