Twee ongevallen zorgen voor ellenlange file op E40 tussen Gistel en Middelkerke

Op de E40-snelweg tussen Gistel en Middelkerke gebeurde maandagmorgen een verkeersongeval waarin een vrachtwagen was betrokken, met ellenlange files tot gevolg. © PETER MAENHOUDT
Hannes Hosten

Op de E40 tussen Gistel en Middelkerke zijn maandagmorgen twee zware ongevallen. Een vrachtwagen met aanhangwagen reed rond 10 uur in op een botsabsorbeerder en in de daaropvolgende file botsten nog eens twee vrachtwagens op elkaar.

Het eerste ongeval gebeurde ter hoogte van de werken op de E40. Een vrachtwagen reed in op een werfvoertuig, een botsabsorbeerder. De vrachtwagenchauffeur werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De rechterrijstrook was versperd door het ongeval en er ontstond een file in de richting van de Franse grens. In die file gebeurde nog een ongeval: twee vrachtwagens botsten op elkaar. Een van de chauffeurs zat gekneld en moest bevrijd worden door de hulpdiensten. Ook hij werd gewond met de MUG overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval zorgde voor heel wat fileleed op de autosnelweg.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.