Twee ongevallen kort na elkaar op R8 in Kortrijk

Ambulancier Kurt Van Slembrouck (47): “Het was een stevige klap, de ambulance zal waarschijnlijk perte totale zijn.” © JF
Redactie KW

Dinsdag gebeurden twee ongevallen op een paar honderd meter van elkaar op de R8 in Kortrijk. Een ambulance raakte zwaar beschadigd na een botsing met een zwarte Audi. Er vielen geen gewonden. In de nasleep van het eerste ongeval botste een auto tegen een voorligger, ook hier was er alleen materiële schade.

Het ongeval gebeurde dinsdag rond 11 uur ter hoogte van het inmiddels beruchte aansluitpunt van de A19 op de R8, in de volksmond ook bekend als ‘de put’. Een ambulance was met loeiende sirenes onderweg naar een interventie en wilde vanop de A19 met de U-bocht de R8 richting Heule inslaan toen het misging. “Ik stond aan te schuiven aan de lichten op de R8”, zegt de 64-jarige bestuurder van de Audi. “Ik stond achter een camion en kon niet goed zien. Toen ik wou vertrekken, kwam het tot een botsing met de ambulance.”

Veel schade

“Ons eerste werk was meteen de centrale bellen zodat er een andere ambulance kon vertrekken naar onze interventie”, zegt ambulancier Kurt Van Slembrouck (47). “Het was een stevige klap, de ambulance zal waarschijnlijk perte totale zijn. Die wordt nu getakeld en daarna zullen we alles zo snel mogelijk overladen in een andere ambulance zodat we weer aan de slag kunnen.”

Tweede ongeval

Nauwelijks een paar honderd meter verder op de R8 was het even later opnieuw prijs. Een 32-jarige vrouw stond met haar zwarte Citroën aan te schuiven voor de afrit Bissegem. Een 25-jarige man botste met zijn blauwe BMW tegen haar. “Er was nog wat chaos naar aanleiding van het ongeval dat er eerder gebeurde. Ik heb dan ook in de brokken gedeeld!”

Niemand raakte gewond bij het tweede ongeval maar de wagens moesten worden getakeld.
Niemand raakte gewond bij het tweede ongeval maar de wagens moesten worden getakeld. © CLL

De bestuurder van de BMW kijkt beteuterd toe hoe zijn voertuig wordt getakeld. “Ter hoogte van de put in Bissegem was men bezig met het opkuisen van het eerdere ongeval, dus mensen gingen vol in de remmen. Het voertuig voor mij remde abrupt en ik kon niet vermijden dat ik de wagen aanreed. Iets verder, kort voor de afrit Bissegem-Wevelgem, kwamen we op die manier tot stilstand en moesten we op hulp wachten. Niemand raakte gewond maar onze wagens moesten worden getakeld.”

De BMW van de man werd weggeslingerd over de vangrail. Beide wagens raakten zwaar beschadigd, maar ook hier vielen geen gewonden. Het ongeval zorgde voor extra verkeershinder. (JF/CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier