Twee jongeren gewond bij zware klap tegen bomen

© (Foto GS)
© (Foto GS)
Redactie KW

Bij een zwaar ongeval op de Schuiferskapelsesteenweg in Tielt raakten zondagavond twee vrienden van 23 jaar gewond. De bestuurder ging in een bocht van de weg af en knalde op twee bomen. Het motorblok van zijn Audi werd naar de overkant van de straat geslingerd.

A.D (23) en T.V. (23) reden rond 23.15 uur richting Schuiferskapelle toen het in een van de bochten op de Schuiferskapelsesteenweg misliep. De Audi 80 belandde rechts in de graskant en knalde wat verder tegen twee bomen. De impact was zo groot dat de voorkant van de wagen helemaal aan diggelen werd geslagen. De brokstukken vlogen meters ver en het motorblok belandde aan de overkant van de straat naast een paal.

Omdat de twee jongeren vast zaten in de verhakkelde wagen moest de brandweer hen komen bevrijden. Als bij wonder waren ze nog allebei aanspreekbaar en was hun toestand stabiel. “We hebben het portier losgeknipt om hen eruit te halen”, zegt brandweerofficier Nico De Vrieze.

A.D. werd eerst naar het ziekenhuis in Tielt gebracht, maar omdat zijn toestand verslechterde, werd hij getransporteerd naar het AZ Delta in Roeselare. Hij ligt er momenteel op de dienst intensieve zorg, waar zijn toestand weer stabiel is. T.V. raakte zwaargewond, maar ook hij is stabiel. “Ze hebben veel geluk gehad”, klinkt het bij de familie van A.D.

Om de omstandigheden van de botsing te onderzoeken nam de politie de plaats in beslag. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. De Schuiferskapelsesteenweg was meer dan een uur volledig afgesloten voor het verkeer. (GS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.