Twee herten overleden na botsing met voertuigen in Westhoek

© gf
Redactie KW

In bijna veertien uur tijd gebeurden twee ongevallen met herten op een tiental kilometer van elkaar in de zuidelijke Westhoek.

De eerste aanrijding vond donderdagavond rond 19.45 uur plaats op de Trappistenweg bij de Poperingse deelgemeente Watou. Een ree belandde er onder een voertuig en was overleden. Vrijdagochtend gebeurde een tweede ongeval, toen een hert op de Poperingestraat bij de Heuvellandse deelgemeente Westouter rond 9.30 uur botste tegen de bumper van een bestelwagen. Ook dit dier overleed aan zijn verwondingen.

Snelheid aanpassen

In beide gevallen werd Brandweer Westhoek gecontacteerd. “In eerste instantie om de betrokken dieren te redden. Als dat niet meer kan, staan we in voor de opruimwerken”, zegt Kristof Louagie, communicatieambtenaar bij Brandweer Westhoek. “Herten zijn niet zo uitzonderlijk in deze regio en de dieren zijn in bepaalde periodes zeer actief. Behalve het aanpassen en matigen van de snelheid, kan je als weggebruiker weinig doen om zulke aanrijdingen te voorkomen.”

Ook in het voorjaar van 2020 waren er twee ongevallen met overstekend wild in Heuvelland en Ieper.

Politiezone Arro Ieper roept op om altijd melding te maken van zulke ongevallen, zodat Agentschap Natuur en Bos lokale maatregelen kan treffen, zoals signalisatie.

(TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.