Twee gewonden in Merkem nadat vrachtauto op tractor botst en in gracht eindigt

© JH
© JH
Redactie KW

Langs de Iepersteenweg in Merkem zijn maandagmiddag twee gewonden gevallen nadat een lichte vrachtauto achteraan op een tractor botste. De vrachtauto eindigde daarna in de gracht.

Het ongeval gebeurde maandag rond 17 uur op de Iepersteenweg in de rijrichting van Ieper. Twee arbeiders van bouwbedrijf Bob Defraeye uit Koekelare, dat in chape- en vloerisolatie doet, reden in een lichte vrachtauto richting Diksmuide. Tussen de Sneppestraat en de Wulvestraat liep het verkeerd en was de chauffeur wellicht even niet aandachtig genoeg. Een tractor die aan aanhangwagen voorttrok wou links afslaan naar een erf, maar dat zag de chauffeur niet. Hij probeerde nog uit te wijken, maar het kwam tot een botsing waarna de lichte vrachtauto in de gracht terechtkwam.

Geen bevrijdingen nodig

Voorbijgangers belden de hulpdiensten en maakten melding van een gekneld persoon. “Bij onze aankomst waren de twee inzittenden al uit de lichte vrachtauto”, zegt brandweerkapitein Lode De Keyser van post Houthulst dat ter plaatse kwam. “De passagier die rechts in het voertuig zat, het meest in de gracht, kreeg wellicht de zwaarste klap en kon niet zelf uit het voertuig maar het is zijn eigen collega, de chauffeur, die hem geholpen heeft. Wijzelf moesten geen bevrijding meer uitvoeren. We ruimden wel alle glas op en wachtten tot de takeldienst ter plaatse was. Er zijn geen vloeistoffen gelekt.”

Tijdelijke hinder

De twee arbeiders zijn voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. “Dat eerder voor een medische check-up en verzorging. Ze raakten lichtgewond”, zegt commissaris Geert Provoost van politiezone Polder. Door het ongeval was er tijdelijk verkeershinder op de Iepersteenweg. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.