Twee gewonden bij slippartij op A19

De auto ging over de kop en kwam tot stilstand tegen een boom naast de autosnelweg.© CL
De auto ging over de kop en kwam tot stilstand tegen een boom naast de autosnelweg.© CL
Christophe Lefebvre

Maandagmorgen 15 februari startte met heel wat brokken op de A19. Een voertuig ging er aan het slippen en kwam naast de snelweg terecht. Twee personen werden gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

‘Heel veel geluk gehad!’, zo reageerden zowel de hulpdiensten als de inzittenden van het voertuig zelf na het ongeval. “Rond half elf reed ik, samen met twee vrienden in de richting van Doornik. Ter hoogte van Bellegem verloor ik de controle over mijn wagen en toen ging het erg snel”, aldus de chauffeur.

De chauffeur, een jonge man uit Menen, haalde net een vrachtwagen in toen het fout liep. “Plots leek het wel alsof de wagen begon te zweven. Het moet aquaplaning zijn geweest, het kan niet anders. De auto slipte weg, ging twee keer over de kop en uiteindelijk kwamen we tegen een boom naast de snelweg tot stilstand.”

Passagiers naar ziekenhuis

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en al snel bleek dat er nood ging zijn aan snijwerk. “De passagier die naast mij zat, moest naar het ziekenhuis met enkele breuken”, gaat de chauffeur verder.

“Mijn vriend die op de achterbank zat, is er minder goed aan toe. Hij had net zijn gordel losgemaakt om zijn jas uit te doen, toen we over de kop gingen. Hoewel hij eerst zelf nog uit de wagen kroop, begon hij zich slecht te voelen en had hij hevige pijn aan de rug. Hij zette zich opnieuw in de wagen en toen hebben de hulpdiensten zich over hem ontfermd.”

Bevrijden uit wagen

Op aanraden van de mug-arts begon de brandweer met het opensnijden van de wagen. “Zowel de deuren als het dak werden verwijderd om het verplaatsen van het slachtoffer te vereenvoudigen. Hij werd met verschillende breuken naar het ziekenhuis overgebracht.”

Geen enkel ander voertuig raakte bij het ongeval betrokken en ook de verkeershinder was miniem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.