Lichtervelde wacht op geld om gevaarlijk punt aan te pakken

Het koppel gaf geen voorrang waarna hun Volkswagen Polo op de vrachtwagen reed.© BF
Het koppel gaf geen voorrang waarna hun Volkswagen Polo op de vrachtwagen reed.© BF
Redactie KW

Nadat dinsdag een zwaar ongeval gebeurde aan het kruispunt van de Ringlaan en de Koolskampstraat in Lichtervelde klinkt opnieuw de roep naar verkeerslichten. Die zijn voorzien, de plannen liggen klaar, maar de gemeente en AWV wachten nog op het fiat van de bevoegde minister Lydia Peeters.

In het verleden vielen jammer genoeg al dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren op diezelfde plaats. “Bij de heraanleg van de Koolskampstraat kan gekeken worden om daar een veilige oversteek te creëren. In het mobiliteitsplan staat dan ook vermeld dat daar verkeerslichten komen”, stelt schepen van Mobiliteit Steven Bogaert (CD&V). “Dat is ook opgenomen bij Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). De plannen liggen klaar, maar we wachten nog op het fiat van het kabinet van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). We dringen dan ook op alle manieren aan dat die werken snel uitgevoerd kunnen worden, enerzijds omwille van de verkeersveiligheid, maar ook voor de fietsers. We zouden dan ook een dubbel fietspad voorzien in beide richtingen.”

Plannen liggen klaar

“Jammer genoeg was er al eens een dodelijk accident met een fietser. Dergelijke zaken hebben we al in nota’s omschreven en doorgespeeld aan het kabinet en gevraagd dat het bij hoogdringendheid moet aangepakt worden. Enkele maanden geleden is nog een brief vertrokken naar het bevoegde kabinet om het nodige geld vrij te maken voor de werken. De plannen voor de openbare werken en de daaraan gekoppelde mobiliteit liggen klaar. Dat is ook goedgekeurd. De verkeerslichten zijn er een onderdeel van.”

Veilige doorsteek

“Als gemeente hebben we er bewust voor gekozen om er een veilige doorsteek te creëren richting de Huwynsbossen, zodat je er als fietser ook op een veilige manier kunt oversteken. Voor ons is dat zeer belangrijk. Zowel de Ringlaan als de Koolskampstraat vallen onder het beheer van AWV. Zij wachten nu op het kabinet van minister Peeters om die werken te kunnen uitvoeren. Wij hopen dat dit snel beslist kan worden, zodat de werken aangevat kunnen worden. En elk accident is er één te veel. Laat ons alvast hopen dat er niets meer gebeurt”, besluit de schepen. (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.