Twee bestuurders lichtgewond na verkeersongeval met vier wagens op E17 in Marke

© CL
Christophe Lefebvre

Dinsdagavond raakten vier voertuigen betrokken bij een verkeersongeval op de E17 in Marke. De drukke avondspits draaide volledige in de soep met files tot in Deerlijk als gevolg. Twee personen werden lichtgewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Kort na 19 uur liep het op de E17 grondig fout. Tussen de wisselaar van Hoog Kortrijk, in de volksmond ook wel ‘het ei’ genoemd, en de parking van het tankstation in de richting van Rijsel kwamen vier voertuigen met elkaar in aanraking. Over de omstandigheden van het ongeval bestaat nog heel wat twijfel. De Federale Wegpolitie startte meteen met de nodige verhoren teneinde het exacte verloop van het ongeval in kaart te brengen.

Over de gevolgen van het ongeval bestaat dan weer heel wat minder twijfel. De 4 wagens waren rijp voor de schroothoop. Als bij wonder moesten slechts twee bestuurders met lichte verwondingen naar het ziekenhuis worden overgebracht. De overige twee kwamen er met de schrik van af.

File tot in Deerlijk

Voor de avondspits was het nieuws dan weer van een ander formaat. De E17 in de richting van Rijsel werd een tijdlang volledig voor het verkeer afgesloten. Wie in de richting van Aalbeke of Frankrijk moest, werd via de wisselaar van Hoog Kortrijk omgeleid. Dit resulteerde meteen in een indrukwekkende file die tot in Deerlijk voelbaar was.

(CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.