Trucker moet uitwijken voor file en ramt zo betonnen afscheiding aan de grens in Rekkem

Christophe Lefebvre

De grenscontroles op de E17 in Rekkem sloegen donderdagnamiddag opnieuw toe. Een trucker moest uitwijken voor de filevorming en ramde de betonnen afscheiding van de rijstroken. Hij raakte lichtgewond, maar werd niet naar het ziekenhuis overgebracht.

Franse ordetroepen voerden donderdaag strenge grenscontroles uit op de E17, net na de grensovergang in Rekkem. Nagenoeg meteen ontstond er een lange file die tot ver in België zichtbaar was. Net na 15 uur reed een Franse vrachtwagenchauffeur in de richting van Frankrijk, toen het ter hoogte van de invoegstrook in Rekkem fout liep.

Hoofd tegen voorruit

“Ik zag hoe een vrachtwagen probeerde in te voegen, maar de staart van de file niet had opgemerkt”, zucht de man. “Ik kon niet anders dan uitwijken naar de linkerrijstrook maar de invoegende truck bleef naar links opschuiven. Er restte mij niets anders dan het stuur naar links over te gooien, waardoor ik een aanrijding met de betonnen rand niet meer kon vermijden. Mijn vrachtwagen kwam bruut tot stilstand en ik knalde met mijn hoofd tegen de voorruit. Ik heb enkele lichte verwondingen en bloed op verschillende plaatsen, maar ik wil niet naar het ziekenhuis. Ik wil gewoon naar huis.”

De takelwerken van de wegkolos nam heel wat tijd in beslag, waarop de brandweer ter plaatse werd geroepen om de linkerrijstrook af te sluiten. Dit bracht de nodige hinder met zich mee.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.