Trucker merkt manoeuvre niet op en knalt op voorligger op E17

Gewonden vielen er bij het ongeval gelukkig niet.© CLL
Gewonden vielen er bij het ongeval gelukkig niet.© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Een plotse regenbui lag was de oorzaak van een kop-staartaanrijding tussen twee vrachtwagens op de E17 in Aalbeke. Hoewel de tweede vrachtwagen heel wat averij opliep, kwam de trucker er alleen met de schrik van af.

De hemelsluizen gingen rond 14 uur wijd open in de regio. Ook boven de E17 in Aalbeke viel op korte tijd een indrukwekkende hoeveelheid regen uit de lucht. Een trucker, op dat moment aan het rijden in de richting van Frankrijk, vertraagde omdat de zichtbaarheid slecht was. De vrachtwagenchauffeur die achter hem aan reed, een man afkomstig uit Roemenië, merkte dit remmanoeuvre te laat op en reed in op zijn voorligger.

De schade aan de eerste tientonner bleef beperkt maar voor de tweede truck liep het minder goed af. De volledige cabine werd beschadigd en heel even vreesden de toegesnelde hulpdiensten het ergste. De chauffeur kon echter zonder kleerscheuren uit zijn cabine kruipen. Na een nazicht door de medische hulpverleners bleek dat een rit naar het ziekenhuis niet nodig was.

Tijdens de takelwerken werd de rechterrijstrook een tijdlang voor het verkeer afgesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier