Truckchauffeur negeert rood licht en richt ravage aan in Desselgem

De schade na het ongeval was groot.© CLL
De schade na het ongeval was groot.© CLL
Christophe Lefebvre

Nadat een truckchauffeur een rood licht negeerde, veroorzaakte hij een indrukwekkend ongeval in de Gentseweg in Desselgem: twee auto’s rijp voor de schroothoop, een vrachtwagen zwaar beschadigd en een wegdek bezaaid met brokstukken. Twee personen werden met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Rond 11.30 uur werden zowel bewoners als omstanders van het kruispunt met de Gentseweg en de Sprietestraat opgeschrikt door het geluid van gierende banden en scheurend metaal. Een truckchauffeur, die op de Gentseweg reed in de richting van de Expressweg, had een rood verkeerslicht genegeerd en knalde vol in op een kleine personenwagen. De bestuurster, een dame uit Vichte die op weg was om haar kinderen van school op te halen, kwam uit de Sprietestraat gereden en kon de klap niet meer vermijden.

Nog snel doorrijden

De aanrijding was zo intensief dat de vrachtwagen van zijn rijbaan afweek en een Volvo, die in tegenovergestelde richting stond te wachten aan het verkeerslicht, frontaal aanreed. De tientonner kwam uiteindelijk enkele tientallen meters verder tot stilstand. De trucker, een kerel met Oost-Europese roots, verklaarde dat hij zag hoe het licht op oranje sprong en hij nog snel door wilde rijden. Hij drukte daarom vol op het gaspedaal, een foutieve inschatting met het gekende resultaat.

Heel wat hinder

Zowel de bestuurster van de kleine wagen als de bestuurder van de Volvo werden met pijnklachten naar het ziekenhuis overgebracht. Het wegdek lag met brokstukken bezaaid en alle voertuigen moesten worden getakeld. Eén rijstrook van de Gentseweg, een drukke verbindingsas, was daarom ook een tijdlang onbruikbaar. Dit ging gepaard met heel wat verkeershinder voor de weggebruikers.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.