https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Truck kantelt in Lo door weg vol modder, ook elders tal van oproepen

© (Foto JH)
Redactie KW

Heel wat brandweerposten hebben sinds zondagavond de handen vol werk met verschillende wegen die vol modder liggen in de regio rond Lo-Reninge en Veurne. In de Sperlakenstraat in Lo-Reninge kwam de hulp net te laat want daar kantelde maandagochtend een truck in de gracht op de beslijkte weg.

Rond deze tijd zijn heel wat landbouwers bezig met de oogst aan het binnenhalen op de velden en dat gaat gepaard met modder op de weg. Omdat het de afgelopen tijd heel wat geregend heeft zijn de velden drassig en daardoor zijn er opvallend meer oproepen voor beslijkte wegen. De brandweerposten in de streek rond Veurne en Lo-Reninge hebben sinds zondagavond zelfs de handen vol.

Zo was de brandweer zondagavond enkele uren bezig met een lang modderspoor in de Moeresteenweg in Veurne, de Noordhoekstraat in Adinkerke, de Veurnestraat in Vleteren, de Knollestraat in Avekapelle bij Veurne en de Clamarastraat in Lo-Reninge. Telkens kwamen de meldingen binnen van ongeruste voorbijganger die de gevaarlijke situatie op de weg meldden. Verschillende brandweerposten zetten sproeiwagens in om de modder van de weg te ruimen.

Truck met luzernekorrels gekanteld

Ook een passant in de Sperlakenstraat in Lo-Reninge, een zijstraat van de N8 en op de grens met Vleteren, bracht de politie maandagochtend op de hoogte van het feit dat de weg vol modder lag. Terwijl de politie nog onderweg was bleek het echter te laat te zijn. Een vrachtwagen van de firma Morlet, met Franse nummerplaten, begon om 7 uur te slippen op de modder. De trucker stuurde tegen maar kantelde daardoor waardoor zijn gevaarte aan de kant van de weg tegen de gracht kantelde. De truck was geladen met luzernekorrels, bestemd voor veevoeder. Dat kwam allemaal in de gracht terecht.

Er kwam een ambulance ter plaatse maar de Franse chauffeur vond het niet nodig om naar het ziekenhuis te gaan voor een controle. De brandweer had vervolgens de handen vol om niet alleen de luzernekorrels maar ook de modder van de weg te ruimen. Het gevaarte moest dan nog getakeld worden. Dat duurde tot tegen de middag en al die tijd was er geen verkeer mogelijk. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.