Treinverkeer tussen Lichtervelde en Kortrijk loopt opnieuw normaal na aanrijding met fietser

© CL
Christophe Lefebvre

Maandagnamiddag werd een fietser door een trein gegrepen ter hoogte van de overweg in de Rozebeeksestraat. Voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten. Pas maandagavond om 22 uur werd één spoor weer vrijgegeven. Sinds vanmorgen verloopt het treinverkeer weer normaal.

De trein, die de verbinding tussen Kortrijk en Roeselare maakt, reed kort na 15 uur doorheen Lendelede. Ter hoogte van de overgang in de Rozebeekstraat werd een man, samen met zijn fiets, door de trein gegrepen. Het slachtoffers werd metersver meegesleurd en maakte geen schijn van kans. Ter hoogte van de Groeningebergstraat kwam de trein uiteindelijk tot stilstand.

“Over de precieze omstandigheden van het ongeval heerst nog heel wat onduidelijkheid”, verklaarde Thomas Detavernier nadien. De woordvoerder van de politiezone VLAS maakte duidelijk dat alle opties nog werden bekeken. “Het onderzoek wordt gevoerd door de federale spoorwegpolitie, die bijstand krijgt van onze sociale dienst.”

Het parket heeft ondertussen een verkeersdeskundige aangesteld om het treinongeval te onderzoeken. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

Vervangbussen

Het treinverkeer tussen Kortrijk en Roeselare kwam tot een volledige stilstand, met de nodige hinder tot gevolg. “Op het moment van het incident zat een 60-tal passagiers op de trein”, verduidelijkte Bart Crols, woordvoerder nabij de NMBS. “Ze kregen allemaal flesjes met water, in afwachting van vervangbussen die hen naar hun eindbestemming brachten.”

© CL

Het spoorverkeer bleef volledig afgesloten tot 22 uur. Toen kon één spoor weer in gebruik genomen worden. Een deel van de hinder werd opgevangen door treinen om te laten rijden maar heel wat reizigers moesten gebruik maken van vervangbussen aan de stations. Sinds vanmorgen dinsdag zijn beide sporen weer in dienst. Infrabel verwacht geen problemen meer met de treinen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.