Trein ramt autotransport in havengebied: drie bestelwagens totaal vernield

Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

In de achterhaven van Zeebrugge gebeurde maandagmiddag rond 18 uur een aanrijding tussen een autotransport en een goederentrein. De ravage is groot, maar er vielen geen gewonden.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de overweg aan het hoofdgebouw van autobedrijf ICO. Een vrachtwagen met aanhanger die geladen was met lichte vrachtwagens was reeds deels de overweg gepasseerd toen hij aangereden werd door een goederentrein die richting Brugge reed. De aanhanger werd enkele meters meegesleurd en een drietal lichte vrachtwagens vielen naar beneden en werden deels verpletterd door de aanrijding.

Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren, dient onderzocht. Zeker is dat de vrachtwagenchauffeur de signalisatie of niet opmerkte of negeerde. Op de overweg zijn geen slagbomen, er is enkel een licht en geluidssignaal. De bestuurder van de vrachtwagen kwam er met de schrik vanaf. Het duurde nog een hele tijd voor alle voertuigen getakeld werden. De schade aan de locomotief valt mee.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.