Tramverkeer in Oostduinkerke uur lang onderbroken door auto op tramsporen

Redactie KW

Het tramverkeer tussen Nieuwpoort en Oostduinkerke ondervond zaterdagmiddag lange tijd hinder na een ongeval. Een auto was er beginnen slippen in de sneeuw en belandde op de tramsporen.

Het ongeval gebeurde zaterdagmiddag rond 12.15 uur in Oostduinkerke. Op de Albert I Laan ging een wagen van de weg af ter hoogte van de Cottagelaan. De auto ging aan het slippen op het gladde wegdek in de sneeuw en kwam tot stilstand op de tramsporen. Dat gebeurde op de tramsporen richting Nieuwpoort maar ook het tramverkeer richting Oostduinkerke was daardoor geblokkeerd.

Er kon immers geen enkele tram meer passeren. Daardoor stond aan beide zijden een tram gewoon stil. Er vielen geen gewonden bij het ongeval. Een buurtbewoner belde de hulpdiensten op. De politie kwam ter plaatse en liet een takelaar komen om de wagen van de sporen te halen. Een toevallig passerende takelaar bood spontaan zijn hulp aan, maar intussen was al een andere takeldienst gevorderd door de politie.

Het tramverkeer was al die tijd versperd. Op een bepaald moment stonden zelfs twee trams achter elkaar te wachten. Een van de trams reed achteruit en liet de reizigers afstappen aan het perron. Het tramverkeer ondervond uiteindelijk een klein uurtje hinder door het ongeval met enkele gevolgvertragingen.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.