Tractor beschadigt geparkeerde auto in Koolskamp, maar rijdt gewoon door

Een tractor met gele laadbak bracht donderdag in de vooravond heel wat schade aan de geparkeerde wagen van Dirk Verkain (57) aan. Dit gebeurde in de Zwevezeelsestraat in Koolskamp. De chauffeur van de tractor reed gewoon door. “Het kan toch niet anders dat de chauffeur dit gevoeld heeft”, aldus Dirk wiens auto vorig jaar ook al op een dergelijke manier zwaar beschadigd werd.

De schade aan de auto was groot.© GF
De schade aan de auto was groot.© GF

Donderdagmiddag werden Dirk Verkain en zijn partner Nathalie Fiems omstreeks 17 uur op de hoogte gebracht van wat er voor hun woning net voordien was gebeurd. “Ik zat boven toen er iemand kwam aanbellen. Ik wist niet wat er gaande was, toen ik buiten kwam kon ik mijn ogen niet geloven.” Dirk had zijn elf jaar oude Volvo V50 langs de Zwevezeelsestraat geparkeerd. Een landbouwvoertuig was er gepasseerd en had het voertuig serieus geraakt. “ Omstaanders zagen dat het een tractor met een gele laadbak was. Eén iemand is nog in zijn auto gesprongen en heeft de achtervolging ingezet. Maar van de aanrijder is er geen spoor.”

Camerabeelden

De schade aan de Volvo is groot. De linkerzijde van het voertuig vertoont heel grote sporen van de aanrijding van de tractor. “Negen op de tien is de wagen rijp voor de schroothoop. Hij is nu in de garage.” Dirk meldde onmiddellijk aan de politie wat er precies wat gebeurd. “ Hopelijk kan men de bestuurder van het landbouwvoertuig terugvinden. Het kan toch niet dat die die aanrijding niet heeft gevoeld. Wij willen echt niet verantwoordelijk zijn voor de grote kosten aan de auto. Mogelijks kunnen camerabeelden van een vlakbij gelegen firma helpen in de zoektocht naar de chauffeur.”

Het is al de tweede keer op korte tijd dat Dirk het slachtoffer wordt van een dergelijk voorval. “ Vorig jaar werd onze wagen ook aangereden. Ook toen sloeg de dader op de vlucht. De schade was toen minder groot dan nu. Dit is heel erg jammer. Iedereen kan een ongeval hebben, maar dan moet je je verantwoordelijkheid nemen. Dat is nu duidelijk twee keer niet gebeurd.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.