Tientonner belandt in de gracht op enkele tientallen meters van eindbestemming

© CL
© CL
Christophe Lefebvre

Maandagvoormiddag werden voorbijgangers getrakteerd op indrukwekkende beelden in de Moorseelse Vrijstraat. Een tientonner kwam er in de gracht terecht, waarop een gespecialiseerde firma ter plaatse werd geroepen.

De Vrijstraat kennen heel wat Moorselenaars als een een sluipweg om richting Wevelgem te rijden. Door de recente werken aan de Warandestraat wordt echter ook het doorgaande verkeer via dat traject naar de buurgemeente gebracht. Dat de kleine, landelijke wegen verraderlijk kunnen zijn ondervond een vrachtwagenchauffeur maandagvoormiddag. “Hij was onderweg naar ons atelier om er bouwplaten af te leveren” horen we van een arbeider die aan de slag is bij Timmer- en schrijnwerkbedrijf Lomme. “We vonden het al vreemd dat hij zo laat was, normaliter zijn die chauffeurs altijd erg punctueel. Toen kregen we de melding dat hij met zijn vrachtwagen in de gracht terecht was gekomen, op slechts enkele tientallen meters van zijn eindbestemming.”

Niet geschikt voor vrachtverkeer

Het is niet de eerste keer dat er hinder ontstaat door de omleiding als bleef het meestal beperkt tot vertragingen. “Dit is eigenlijk niets meer dan een boerenwegel” klinkt het. “Absoluut niet geschikt voor vrachtverkeer maar hier kon de chauffeur niet anders. We zijn blij dat hij er met de schrik van af kwam.”

Een gespecialiseerde firma werd ter plaatse geroepen om het gevaarte los te kunnen wrikken. De Vrijstraat werd voor het grootste deel van de voormiddag afgesloten voor het verkeer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.