Tiener gezocht die Wannes aanreed langs Veurns jaagpad

De mama van de 37-jarige Wannes Mestdagh uit Veurne is op zoek naar de jonge aanrijder van haar zoon. Een fietsende tiener reed Wannes, die een mentale beperking heeft, dinsdagochtend aan op zijn fiets en reed daarna weg. “De gevolgen zijn enorm. Wannes zijn elleboog is verbrijzeld en we moeten hopen dat het geen levenslange handicap wordt”, zucht mama Winnie.

De elleboog van Wannes raakte door het ongeval helemaal verbrijzeld.© JH
De elleboog van Wannes raakte door het ongeval helemaal verbrijzeld.© JH

Mama Winnie Bruynooghe uit Oostende lanceerde een oproep op sociale media om de aanrijder van haar zoon te kunnen vinden. Ze werd dinsdagochtend opgebeld door haar zoon, die volledig over zijn toeren was. De man werd aangereden door een fietser op het jaagpad die daarna gewoon verder reed. Wannes had enorme pijn en voelde zich hulpeloos.

Niemand gestopt

“Wannes is een vroege vogel en woont in de Berkenlaan in Veurne”, vertelt Winnie. “Hij woont sinds een jaar begeleid zelfstandig, waar hij enorm trots op is. Hij vertrok op zijn Kymco naar de Spar om een dagschotel voor ’s avonds te halen. Hij rijdt al 20 jaar met de bromfiets en is altijd uiterst voorzichtig. Harder dan 25 rijdt hij niet.”

Op het jaagpad achter de oude rijkswachtkazerne is een jonge fietser recht op hem gereden . Het was een jongen van 13-14 jaar. Die vroeg nog of alles oké was. Wannes zei dat hij enorme pijn had in zijn elleboog maar toch reed die jongen verder.”

“Zelfs nadien is ook niemand gestopt voor hulp. Hij moest compleet over zijn toeren met een arm zijn bromfiets aan de kant zetten en mij opbellen terwijl hij naar huis wandelde. Ikzelf woon in Oostende en kon dus niet snel bij hem zijn. Maar ik belde de mensen op van Havenzate in Veurne, die Wannes al jaren begeleiden. Zij gingen met hem naar de spoeddienst.”

Elleboog verbrijzeld

Daar stelde de dokter zware verwondingen vast. “Wannes is bij het ongeval met zijn arm op zijn stuur door geschoven en knalde hard met zijn elleboog op zijn stuur. Die elleboog is helemaal verbrijzeld. Volgens de dokter vielen de stukjes er tijdens de operatie er zo uit. Dit wordt heel lang afzien voor mijn zoon.”

“Hij zal maanden niet kunnen werken in de beschutte werkplaats, wat hij heel graag doet. En hij zal zeker een jaar kinesitherapie nodig hebben. Het is nog maar de vraag of hij alle functies in zijn elleboog zal kunnen behouden en dit geen bijkomende levenslange handicap wordt.”

Oproep naar ouders jongen

Op dit ogenblik komt de verzekering niet tussen. “Omdat die jongen weg gereden is. Vandaar mijn oproep. Ik neem die jongen niets kwalijk maar hoop dat hij toch tot inkeer komt . En dat hij alles aan zijn ouders vertelt. Zodat hun verzekering tussenbeide kan komen.”

“We hopen dat die jongen geen schrik heeft en dat we dit goed kunnen oplossen.” Intussen ging ook de politie langs in het ziekenhuis om een pv op te stellen. Wie info heeft, kan Winnie bereiken via Facebook. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.