Tiener (14) stapt naar politie na aanrijding met bromfietser: “Enorm onder de indruk”

©Tom Brinckman
©Tom Brinckman
Redactie KW

Een 14-jarige jongen is woensdagochtend zelf naar de politie gestapt om melding te maken dat hij diegene was die als fietser betrokken was bij de aanrijding met bromfietser Wannes Mestdagh (37). “Die jongen had helemaal niets kwaads in de zin en is enorm onder de indruk van alle commotie”, zegt commissaris Toon Fonteyne.

De mama van de 37-jarige Wannes uit Veurne, een man met een mentale beperking, lanceerde dinsdag een oproep op sociale media. “Een jonge fietser was in aanrijding gekomen met Wannes op zijn bromfiets”, vertelde mama Winnie Bruynooghe. “Die fietser stopte wel en vroeg hoe het was met Wannes maar reed daarna verder. Het ging echt niet goed met mijn zoon. Hij had enorm veel pijn in zijn elleboog. In het ziekenhuis stelden de dokters vast dat zijn elleboog helemaal verbrijzeld was en hij er mogelijks een blijvend letsel aan over zal houden. We nemen die jonge fietser niets kwalijk maar zouden graag hebben dat hij zich meldt bij de politie zodat de verzekering dit kan regelen”, klonk het.

Zelf ook slachtoffer

De jongen heeft dat ook gedaan en getuigde daarbij van een enorme verantwoordingszin. “Om 8 uur, nog voor het commissariaat open was, stond de 14-jarige jongen op de stoep met zijn vader”, zegt commissaris Toon Fonteyne van politiezone Spoorkin. “Hij herkende zich in de oproep en gaf meteen te kennen dat hij inderdaad betrokken was bij een botsing. Maar die jongen had helemaal niets kwaads in de zin. Hij stond tegenover een volwassen persoon die aangaf pijn te hebben en naar huis te zullen gaan. Hij had niet kunnen vermoeden dat er gevolgen zouden zijn voor die volwassen man. Dat hij meteen naar de politie stapte toen hij de oproep zag getuigt van verantwoordingszin. Die jongen is enorm onder de indruk van wat er op sociale media is verschenen. In die zin is hij ook zelf een slachtoffer.”

De politie noteerde de verklaring van de jongen. Het ongeval zal door de verzekeringen onderling afgehandeld worden. De mama van Winnie laat weten dat ze blij is dat de jongen zelf naar de politie is gestapt.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier