Te hoge tractor beschadigt stuk van Westpoort in Lo

© (Foto JH)
Redactie KW

Een te hoge tractor heeft maandagochtend voor flink wat schade gezorgd aan de Westpoort in Lo. Brokstukken vielen naar beneden tot op straat.

Het ongeval gebeurde maandagochtend rond 10 uur toen de bestuurder van een tractor komende vanuit de Weststraat door de poort reed om richting Pollinkhove te rijden. De bovenkant van de tractor raakte daarbij de afgeschuinde bakstenen muur van de poort. Wellicht ging het om een tractor met aanhangwagen die te hoog geladen was. De tractorchauffeur reed daarna verder. Of de chauffeur het ongeval niet opmerkte dan wel bewust vluchtmisdrijf pleegde is niet duidelijk.

De bakstenen muur aan de onderkant van de boog werd in ieder geval flink geraakt. Er zit een grote barst in de muur en heel wat brokstukken vielen naar beneden tot op straat. De meeste van de brokstukken bleven evenwel achter de reling onder de poort liggen. Mogelijk zal later moeten gekeken worden of nog een stuk muur van de Westpoort, die een laatste overblijfsel is van de oude stadsmuur uit 1250 rond Lo, nog voldoende stabiel is. De politie werd op de hoogte gebracht van het incident en voert een onderzoek naar de aanrijder. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier