Takelwagen rijdt in op vrachtwagen en raakt daarbij zwaar beschadigd

Collega’s van de takeldienst kwamen met een oplegger het voertuig van hun collega halen. © JF
Redactie KW

Bij een kop-staartaanrijding op de Expresweg in Waregem reed een takelwagen in op de achterkant van een vrachtwagen en raakte daarbij zwaar beschadigd. De bestuurder moest naar het ziekenhuis, collega’s moesten zijn takelwagen komen takelen.

Het ongeval gebeurde rond tien uur vrijdagmorgen op het kruispunt van de Expresweg en de Vredestraat. Een vrachtwagen stond aan de verkeerslichten en een aankomende takelwagen, die een voertuig op sleeptouw nam, kon niet op tijd remmen. Mogelijk speelde het natte wegdek een rol in het ongeval. Voor de plaats van de aanrijding waren lange remsporen zichtbaar.

De voorkant van de takelwagen raakte zwaar beschadigd en het voertuig lekte olie op de weg. De bestuurder stootte door de klap hard tegen zijn dashboard en had erge pijn aan zijn benen. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis. Collega’s van de takeldienst kwamen met een oplegger het voertuig van hun collega halen.

Tijdens het takelen van de takelwagen en het opruimen van de gelekte olie was een rijstrook van de Expresweg korte tijd afgesloten maar dit veroorzaakte weinig hinder. (JF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.