https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Steven (28) twee weken na zware botsing met motor toch overleden

© (Foto GF)
Redactie KW

Twee weken nadat hij in Spiere-Helkijn een zwaar ongeval had met zijn motor is een 28-jarige man uit Zwevegem toch aan zijn verwondingen overleden. Zijn moeder, broer en zus hebben er heftige weken vol emoties opzitten maar herinneren zich Steven Poincelet als een lieve, zorgzame jongen. “Zijn familie was alles en nu zijn we hem zo plots kwijt”, treurt zus Lisa.

Op zaterdagnamiddag 25 september was Steven met zijn motor op pad voor een ritje. Even ontspannen na een recente relatiebreuk was wellicht de bedoeling. Maar in een bocht langs de Doornikseweg in Spiere-Helkijn liep het serieus fout. Steve schatte de bocht verkeerd in en kwam frontaal tegen een Mercedes terecht die in de andere richting reed. In kritieke toestand werd hij naar het ziekenhuis overgebracht.

“Hij was nog kort even bij bewustzijn maar ging al snel in een coma”, vertelt Lisa. “Hij had verschillende breuken maar vooral een hersenbloeding. We zweefden twee weken tussen hoop en wanhoop. Af en toe gaven de dokters ons toch nog wat hoop maar uiteindelijk bleek dat hij geen kwaliteitsvol leven meer zou kunnen leiden en bezweek hij aan zijn verwondingen. Heel hard. Steven was een heel actieve jongen. Hem zo moeten afgeven, doet heel veel pijn.”

Steven was afkomstig uit de Menense regio en nu aan de slag op de logistieke afdeling van ziekenhuis AZ Delta in Rumbeke (Roeselare). Hij had er sinds een maand een vast contract op zak. In zijn vrije tijd was fitness zijn grote passie. “Al meer dan 10 jaar was hij vrijwel dagelijks enkele uren in de fitness op de Pottelberg in Kortrijk te vinden”, aldus Lisa.

“Het was voor hem een uitlaatklep. Ondanks dat hij er nu heel breed en gespierd uitzag, was hij heel onzeker, lief en zorgzaam. Een ruwe bolster met een zachte pit dus. Ik herinner me niet dat hij ooit eens ruzie met iemand had. Zijn moeder, zus en broer waren voor hem heel belangrijk, vooral nadat ons vader ons al op jonge leeftijd achterliet. Daar had Steven het soms wel moeilijk mee. Toen ons vader vorig jaar stierf bij een arbeidsongeval was hij diep onder de indruk. Alhoewel er al jaren geen contact meer was. Het typeert hoe zachtaardig Steven was. We zullen hem heel hard missen.”

Steven laat zijn moeder Carine Verfaille, broer Kevin en zus Lisa achter. “We nemen de tegenligger niets kwalijk”, benadrukken ze nog. “Er treft hem geen schuld. We weten niet wie het is maar als de man dat wil, mag hij altijd met ons contact opnemen.”

De uitvaartplechtigheid van Steven vindt op vrijdag 15 oktober om 11 uur in de aula van crematorium Uitzicht in Kortrijk plaats. Op een later tijdstip wordt zijn as op zee verstrooid. Een laatste moment van afscheid is mogelijk in het funerarium Stockman, Oudenaardsesteenweg 34 in Kortrijk op weekdagen van 15 tot 18 uur. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.