https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sportvliegtuig dat noodlanding maakte in Oedelem, uit de velden gehaald

Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

Twee dagen nadat een sportvliegtuig een noodlanding maakte in een maïsveld in Oedelem, heeft een gespecialiseerde firma het toestel uit de velden gehaald.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een piloot en leerling-pilote vertrokken zaterdagmiddag 9 oktober vanop de luchthaven van Oostende voor een trainingsvlucht. Alles verliep voorspoedig, tot de piloot plots een technisch defect opmerkte waardoor het vliegtuig niet meer normaal kon vliegen.

Noodlanding in maïsveld

Hij probeerde nog tot het vliegveld van Ursel te vliegen, maar boven Oedelem werd duidelijk dat het vliegtuig die afstand niet meer zou kunnen overbruggen. Daarop werd besloten tot een noodlanding over te gaan. Dat lukte uiteindelijk in een maïsveld. Beide inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Met hefkraan uit velden gehaald

Twee dagen na de noodlanding, is het vliegtuig nu uit de velden gehaald. Het toestel weegt zo’n 1.200 kilogram en werd met een hefkraan uit de velden gehaald. In de nabijgelegen Nieuwenhovenstraat ontmantelden arbeiders van een gespecialiseerde firma het vliegtuig. Zo werden de vleugels van het toestel gehaald, alvorens een takeldienst het vliegtuig kwam oppikken.

Het vliegtuig werd overgebracht naar de vlieghaven van Wevelgem, waar zal bekeken worden of het nog vliegvaardig kan gemaakt worden en/of welke onderdelen kunnen gered worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.