https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Spookrijder overlijdt nadat hij op vrachtwagen botst op E403

De BMW van Nicolas was helemaal verhakkeld na de botsing. © Bert Feys
Redactie KW

Op de E403 ter hoogte van het op-en afrittencomplex Izegem-Roeselare Haven gebeurde woensdagnacht omstreeks 3 uur een zwaar verkeersongeval waarbij een spookrijder om het leven kwam.

Een chauffeur van een Litouwse vrachtwagen reed omstreeks 3 uur met zijn gevaarte op de E403 richting Doornik toen hij ter hoogte van het op-en afrittencomplex Izegem – Roeselare Haven werd verrast door een spookrijder. Een bestuurder van een BWM kwam uit de tegenovergestelde richting recht naar hem toe gereden.

De vrachtwagenchauffeur kon de BMW niet meer ontwijken. De voertuigen botsten op het rechter rijvak tegen elkaar. De klap was enorm. De BMW belandde zwaar gehavend tegen de middenberm. De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse. Voor de bestuurder van de BMW kwam alle hulp echter te laat. De man overleed ter plaatse.

De vrachtwagenchauffeur klaagde over pijn aan de buik. Hij werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Door het zware ongeval bleef de E403 enkele uren afgesloten voor het verkeer. Het verkeer op de E403 dat richting Doornik reed moest de snelweg verlaten via de afrit.

Twee takelfirma’s kwamen ter plaatse om de betrokken voertuigen te takelen. Hoe het komt dat de bestuurder van de BMW tegen de richting in reed, is voorlopig onduidelijk.

“Er zijn camerabeelden van het ongeval, er werd dan ook geen verkeersdeskundige aangesteld”, klinkt het bij het parket. Volgens het parket is het slachtoffer een 28-jarige man uit Kortrijk. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.