Spekgladde E40 door hagelbui zorgt voor reeks ongevallen

© (Foto JVM)
© (Foto JVM)
Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

Donderdagavond rond 21.30 uur zorgde een fikse hagelbui tussen Oostkamp en Jabbeke voor een spekgladde E40.

In een tijdspanne van vijf minuten gebeurden maar liefst vier ongevallen. Daarbij waren negen wagens betrokken. In Oostkamp net voorbij de oprit in de richting van Gent ging een BMW aan het slippen en kwam rechts van de weg tegen de betonnen vangrail terecht. Een Engelse SUV deelde in de brokken. Niemand raakte gewond.

Aan de overkant richting kust ging op dezelfde plaats drie wagens aan het slippen, een Peugeot en een VW Golf raakten de vangrail en kwamen tot stilstand op de linker- en middenstrook. Een BMW kwam in de grasberm terecht. Ook hier raakte niemand gewond.

 © (Foto JVM)
© (Foto JVM)

Tussen Loppem en Jabbeke raakten nog eens twee auto’s van de weg: een Opel Zafira kwam in de gracht terecht. Daar werden twee mensen waaronder een kind naar het ziekenhuis overgebracht. Ook aan de overkant richting Gent gingen nog eens twee auto’s van de baan en kwamen in de gracht terecht. Een wagen kwam op zijn dak terecht. De andere nam een tiental meter vangrail mee voor hij tot stilstand kwam. Hier raakte niemand gewond.

De wegpolitie en takeldiensten hadden de handen vol met de vaststellingen en het takelen van de voertuigen. Omdat het kerstavond was, was er geen verkeershinder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.