Snelweg E40 volledig versperd na ongeval tussen vrachtwagen en auto in Veurne

Er is enorm veel verkeershinder richting Jabbeke.© JH
Er is enorm veel verkeershinder richting Jabbeke.© JH
Redactie KW

Op de E40 tussen Veurne en Oostduinkerke is maandagmiddag rond 15u30 veel verkeershinder ontstaan door een ongeval. Een vrachtwagen en auto kwamen met elkaar in botsing waarna de truck door de middenberm ging. De snelwegpolitie sloot rond 16 uur de snelweg in beide richtingen af.

Het ongeval gebeurde om 15u30 tussen de afrit van Oostduinkerke en Veurne in de richting van Jabbeke door een botsing tussen een vrachtwagen en een auto. Volgens de eerste berichten is de vrachtwagen daarna in de middenberm gereden. De truck is daarbij deels gekanteld. De wagen zou bij het ongeval over de kop zijn gegaan en belandde op de pechstrook.

Snelweg afgesloten

De brandweer, de snelwegpolitie en een ambulance rukten meteen uit, maar er is geen sprake van gewonden. Wel is de verkeershinder er erg groot. De politie besliste rond 16 uur om de snelweg richting Frankrijk af te sluiten. Het verkeer moet de snelweg verlaten aan de afrit van Oostduinkerke en zo calamiteitenroute K volgen tot de oprit in Veurne.

Ook de snelweg in de richting van Jabbeke werd korte tijd later volledig afgesloten. Het verkeer moet er de afrit Veurne nemen en de calamiteitenroute volgen tot Oostduinkerke. Op die calamiteitenroute door Veurne zal er naar alle verwachting ook erg veel verkeersdrukte zijn. Vermoedelijk zal de situatie nog lange tijd duren want de takelwerken zullen een hele poos in beslag nemen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten