Schepen van Oostrozebeke Jacques Goemaere (67) zwaargewond na aanrijding op Steenovenstraat in Meulebeke

Redactie KW

Jacques Goemaere (67), schepen van onder andere Cultuur en Onderwijs in Oostrozebeke, is na een ongeval met zijn fiets zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij stak met zijn fiets de weg over en werd gegrepen door een auto. Zijn toestand is momenteel stabiel.

Het ongeval gebeurde rond kwart voor vijf donderdagavond. Jacques Goemaere reed met zijn fiets langs de Steenovenstraat vanuit Tielt in de richting van Oostrozebeke. Om onduidelijke redenen stak hij ter hoogte van bouwbedrijf Castelyn plots de weg over. Hij verliet het fietspad aan de linkerkant van de weg en op de rechterrijstrook werd hij geraakt door een grijze Kia Ceed.

Zwaargewond

Jacques, die een ervaren fietser is, kwam zwaar ten val en liep een ernstige hoofdwonde op. Hij verloor veel bloed en was niet meer bij bewustzijn. Een man met een motorfiets die ambulancier bleek te zijn, passeerde toevallig de plek van het ongeval en bood de eerste zorgen. Hij verwittigde ook de hulpdiensten.

Jacques werd zwaargewond overgebracht naar het AZ Delta in Roeselare. Hij wordt er momenteel in een kunstmatige coma gehouden. De toestand zou ondertussen stabiel zijn, maar de schepen verloor heel veel bloed.

De Steenovenstraat was een tijdlang gedeeltelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er zal geen verkeersdeskundige aangesteld worden, de omstandigheden van het ongeval lijken duidelijk en er was een getuige. Die bevestigde dat er geen sprake was van overdreven snelheid en dat het om een accidentele aanrijding ging. (JF/CLY)

Jacques Goemare (inzet) stak met zijn fiets de weg over en werd gegrepen door een auto.
Jacques Goemare (inzet) stak met zijn fiets de weg over en werd gegrepen door een auto. © JF/CLY

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.