Schepen betrokken in ongeval met ambulance

Schepen Gwendolyn Vandermeersch stelt het intussen goed, de hond zit echter vol blauwe plekken.©JOKE COUVREUR Joke Couvreur
Schepen Gwendolyn Vandermeersch stelt het intussen goed, de hond zit echter vol blauwe plekken.©JOKE COUVREUR Joke Couvreur
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Twee dagen na het ongeval met een ambulance in Sleihage, beseft de Stadense schepen Gwendolyn Vandermeersch maar al te goed dat het slechter kon aflopen. Ze zat samen met haar man in de terreinwagen die aangereden werd.

Het zware ongeval gebeurde zondagavond langs de Diksmuidesteenweg in Sleihage. Schepen Gwendolyn Vandermeersch (Open VLD) en haar man Filip Degryse reden richting hun woonplaats Oostnieuwkerke, maar wilden nog even stoppen aan zomerbar D’Or bij café De Commerce. Daar was op dat ogenblik hun zoon aanwezig.

“Filip zat achter het stuur. We stonden even stil om links in te draaien, want daar was nog een parkeerplaats vrij. Wat er toen precies gebeurd is, weten we niet meer. We werden langs achter aangereden. We hoorden een immense knal”, vertelt de schepen, nog duidelijk onder de indruk.

Ziekenhuis

De Jeep werd achteraan aangereden door een ziekenwagen. Ik was helemaal mijn kluts kwijt. Ik zag een ambulance, maar besefte eerst niet dat die bij het ongeval betrokken was. Dat werd pas duidelijk toen we de schade aan de ziekenwagen opmerkten.”

Ondertussen snelden verschillende ambulances toe en kwam de mughelikopter aangevlogen. Vandermeersch werd met pijn aan de rug ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. “Twee uur later mocht ik het ziekenhuis alweer verlaten.”

Hond onderzocht

De schepen is inmiddels aan de beterhand. De twee ambulanciers uit Merkem mochten na een nachtje ziekenhuis ook weer naar huis. De spoedarts die in de ambulance zat, mocht zondagavond al het ziekenhuis verlaten. De toestand van de 48-jarige patiënte die in de ziekenwagen lag, is stabiel. Maandag werd ook de hond van de schepen onderzocht.

“Die zat op de achterbank toen het ongeval gebeurde en kreeg heel wat glas over zich heen. De dierenarts stelde heel veel blauwe plekken vast, maar alles blijkt uiteindelijk goed mee te vallen.” Vandermeersch beseft dat zij en haar man geluk hebben gehad. “Dit kon veel erger afgelopen zijn. Waarschijnlijk heeft het reservewiel aan de achterkant van onze Jeep de klap opgevangen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier