https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Rotonde en fietspad vol glas nadat 24 bakken uit vrachtauto kantelen

© (Foto JH)
Redactie KW

De rotonde van de Kaaskerkestraat met de Steenbakkerijstraat in Diksmuide lag woensdagochtend even vol glas. Een vrachtauto met open laadbak verloor een volledige lading met drankbakken.

Rond 10.15 uur waren gemeentearbeiders bezig met groenwerken in het midden van de rotonde. Hun bestelwagen stond daardoor aan de binnenkant van de rotonde opgesteld en oranje verkeerskegels gaven aan dat andere weggebruikers wat moesten uitwijken.

De bestuurder van een lichte vrachtauto met open laadbak heeft zich wellicht misrekend want hij nam de bocht op de rotonde iets te ruim. Daardoor begon zijn lading te verschuiven. In zijn open laadbak stond een pallet die volgestapeld stond met 24 drankbakken. Het ging om bakken bier, water en cola. Ondanks dat die pallet in plastic folie gewikkeld was verschoof het hele gevaarte en donderde het toch uit de laadbak. Zowat alle flessen sneuvelden.

De buitenkant van de rotonde en de haag met daarachter het fietspad lagen bezaaid met grote hopen glas en drank. Voor de bestuurder was het onbegonnen werk alles zelf op te ruime. De brandweer van Diksmuide kwam helpen en ruimde al het glas op. Dat werd met een aanhangwagen meteen naar het containerpark gebracht. Ook de weg zelf werd daarna schoon gespoten, om alle resten dranken te verwijderen. Er was tijdelijk wat verkeershinder. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten