https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Poolse vrouw levensgevaarlijk gewond na ongeval in Houtem, Fransman zwaargewond

© (Foto JH)
Redactie KW

In de Moeresteenweg in Houtem nabij Veurne zijn zaterdagavond twee inzittenden van een auto zwaargewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval. Hun wagen knalde tegen een boom. De vrouwelijke bestuurster, een 52-jarige Poolse dame, verkeert in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde zaterdagavond rond 20.20 uur. Een Volkswagen Polo met Belgische nummerplaten reed op dat ogenblik op de Moeresteenweg maar ging ter hoogte van de bocht naar de W. Cobergherstraat, op de grens met Adinkerke, van de weg af. Dat gebeurde aan hoge snelheid op het natte wegdek. “De wagen kwam frontaal in aanrijding met een boom”, meldt het parket van Veurne, dat zaterdagavond op de hoogte werd gebracht. “De twee inzittenden zijn daarbij gewond geraakt. De relatie tussen hen is niet bekend.” Er was een getuige die op dat ogenblik ook op de weg reed en de hulpdiensten verwittigde.

Zowel de politie Spoorkin, een mug, twee ambulances en de brandweer van Veurne reden ter plaatse. Zij moesten de vrouwelijke bestuurster uit haar voertuig bevrijden. Het gaat om een 52-jarige vrouw met de Poolse nationaliteit die in De Panne woont. Ze zat gekneld in haar wagen en liep daarbij zware verwondingen op. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis bleek dat de vrouw in levensgevaar verkeerde. Naast haar in de wagen zat een 48-jarige Franse man. Hij raakte eveneens zwaargewond maar is niet kritiek. Door het ongeval was de Moeresteenweg een tijdlang afgesloten voor het verkeer. De brandweer ruimde de brokstukken op en de wagen werd getakeld. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.