https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Politieheli helpt zoeken naar slachtoffer ongeval

© (Foto GV)
Redactie KW

Dinsdagavond was er een grote politie-ontplooiing op de Kouterwijk in Zwevegem. Men was er op zoek naar een slachtoffer van een verkeersongeval.

Rond 21.15 uur gebeurde dinsdagavond in de Kouterstraat in Zwevegem een ongeval waarop een heuse zoekactie werd georganiseerd naar het slachtoffer. Een bromfietser kwam er tegen een auto terecht die uit de Albrecht Rodenbachstraat kwam.

Daarbij kwam de bromfietser ten val en schoof de bromfiets tegen een geparkeerde wagen enkele meters verderop en de bestuurder tegen een ander geparkeerd voertuig. De bromfietser verloor even het bewustzijn en liep zichtbare verwondingen op in het aangezicht.

Nog voor de ziekenwagen en het MUG-team ter plaatse waren zette de gewonde bromfietser het op een lopen. Hij werd daarbij achternagezeten door buurtbewoners, maar deze konden hem niet inhalen.

Diverse politieploegen, bijgestaan door speurhonden en een politiehelikopter, zetten een zoektocht op. Na een half uurtje werd deze zonder resultaat stopgezet. Opvallend was dat de bromfiets een Franse nummerplaat had.

Het ongeval gebeurde in de fietszone aan de Groene Kouter, waar een snelheid van 30 km/uur toegelaten is. Op de plaats van het ongeval werd dan ook door de buurtbewoners vooral de veiligheid van de fietszone besproken. Volgens hen is er te weinig controle. Ook de burgemeester diende het te ontgelden, daar hij in de namiddag opgemerkt werd in de fietszone in de Bekaertstraat waar hij twee fietsers inhaalde met zijn wagen. (GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.