Politiecombi Spoorkin betrokken bij ongeval op weg naar dringende interventie, een politieman lichtgewond

© (Foto JT)
© (Foto JT)
Redactie KW

Een politiecombi van zone Spoorkin raakte donderdag even voor 11 uur betrokken bij een verkeersongeval. In de Brugsesteenweg in Veurne knalde de combi op een verkeersheuvel met verkeerslicht. “De ploeg was onderweg naar een dringende interventie voor geweld in een bedrijf. Bij het ongeval raakte één collega lichtgewond”, zegt commissaris Toon Fonteyne.

Het ongeval gebeurde even voor 11 uur toen de politiecombi vanuit Veurne Nieuwstad op de Brugsesteenweg reed ter hoogte van het kruispunt Albert I Laan en die rechts wou indraaien. Hoe het ongeval kon gebeuren zal onderzocht worden. Zoals de procedure het voorschrijft is het een andere politiezone, in dit geval zone Polder, die ter plaatse kwam voor de nodige vaststellingen. Wellicht ging de combi aan het slippen op het nog natte wegdek. De combi eindigde op een middengeleider en ramde daarbij een verkeerslicht en paaltje met wegwijzer. De combi kwam tot stilstand op die verkeersheuvel.

Interventie voor geweld in bedrijf

“Onze ploeg was onderweg voor een dringende interventie nadat een bedrijf in de industriezone melding maakte van geweld”, zegt commissaris Toon Fonteyne van zone Spoorkin. “Een werknemer in dat bedrijf had er twee collega’s fysiek aangevallen en onze ploegen moesten dringend tussenbeide komen om erger te voorkomen. Onderweg is de combi betrokken geraakt bij een ongeval, waarbij geen andere voertuigen betrokken waren. Een collega, de politieman die naast de bestuurder zat, is met rugklachten naar het ziekenhuis gebracht. Het is zone Polder die de vaststellingen van het ongeval doet.”

“Wij stuurden meteen een andere ploeg naar het bedrijf in de industriezone die de dader kon oppakken. Hij is bestuurlijk aangehouden. Twee werknemers in het bedrijf raakten gewond. De combi is wellicht helemaal verloren. Er wordt bekeken of we voldoende overige wagens hebben, anders doen we beroep op een andere zone. In ieder geval was er sowieso al een operatie aan de gang om deze oude combi’s te vervangen door nieuw exemplaren, die binnenkort komen.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier