Politiecombi betrokken bij verkeersongeval, drie lichtgewonden naar ziekenhuis

© BB
© BB
Redactie KW

Op de Torhoutbaan in Ichtegem is vrijdag rond 16.30 uur een politiecombi verwikkeld geraakt in een verkeersongeval. In totaal vielen er drie lichtgewonden, die ter controle naar het ziekenhuis zijn overgebracht.

De combi was onderweg naar Torhout voor een dringende interventie. Er was namelijk een vechtpartij aan de gang aan het station en er werd bijstand gevraagd. De combi reed prioritair en het verkeer in beide richtingen maakte plaats om het voertuig doorgang te geven.

Drie voertuigen total loss

Tot er plots een personenwagen opdook vanuit de Veldstraat. De bestuurster had de aanstormende combi, nochtans met loeiende sirene en zwaailichten, niet gezien en zou de Torhoutbaan opdraaien.

Er volgde een stevige crash. De combi ramde de Dacia achteraan en werd weggeslingerd. De combi kwam vervolgens een vijftiental meter verder terecht, tegen een geparkeerde auto. Alle voertuigen zijn total loss.

Drie gewonden

“De bestuurster van de personenwagen en onze twee collega’s zijn lichtgewond geraakt en ter controle naar het ziekenhuis overgebracht”, zegt Annemie Wittesaele, secretaris en woordvoerster van de lokale politie Kouter.

“De politiezone Polder is ter plaatse gekomen om de vaststellingen te doen. Een takeldienst kwam de zwaar beschadigde voertuigen ophalen”, aldus Wittesaele. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.