https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Politiecombi betrokken bij ongeval, twee agenten voor check-up naar ziekenhuis

Redactie KW

Een politiecombi van zone Spoorkin raakte afgelopen weekend betrokken bij een verkeersongeval in Veurne. Door de impact klaagden twee politiemensen in de wagen over pijn en gingen ze zelf voor een controle naar het ziekenhuis. “Gelukkig zijn ze niet arbeidsongeschikt en raakte ook de andere bestuurder niet gewond”, zegt commissaris Toon Fonteyne.

Het ongeval gebeurde zaterdag in de vooravond in de Duinkerkestraat in Veurne ter hoogte van de carpoolparking. De politiecombi van Spoorkin en een personenwagen kwamen er met elkaar in botsing.

Onderweg naar interventie

“Het ongeval gebeurde toen twee collega’s onderweg waren met de combi naar een interventie”, zegt commissaris Toon Fonteyne. “De blauwe lichten waren daarbij zeker in werking. Of ook de sirene aanstond en de wagen dus prioritair reed, maakt deel uit van het onderzoek.”

Zoals de procedure voorschrijft wordt dat onderzoek gevoerd door een andere politiezone, in dit geval Westkust. “Het ongeval gebeurde toen de collega’s richting Europalaan reden met de bedoeling die in te slaan. Op een bepaald moment kwamen ze dan ook links naast de auto gereden.”

“Net op dat moment sloeg de wagen af naar de carpoolparking. De combi werd in de rechterflank geraakt. Door de impact hadden beide politiemensen wat last en gingen ze voor een check-up naar het ziekenhuis. Ze zijn niet arbeidsongeschikt. De combi was nog rijvaardig want de collega’s konden zelf naar het ziekenhuis rijden.”

Tweede ongeval met combi

De combi liep over de hele rechterflank nogal wat schade op. De combi staat bij de garage en er moet gekeken of die nog hersteld worden. Voor Spoorkin is het de tweede combi in korte tijd die betrokken raakt bij een ongeval.

Op 17 juni raakte een combi zwaar beschadigd bij een ongeval op de Brugsesteenweg in Veurne. Het voertuig knalde toen op een verkeersheuvel met lichten toen de wagen slipte op het natte wegdek op weg naar een dringende interventie.

“Gelukkig is die combi intussen vervangen”, besluit Fonteyne. “Ook nu zal gekeken worden of we eerst intern beroep kunnen doen op andere voertuigen mocht blijken dat de combi nu onherstelbaar is.” (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten