Patiënte krijgt ongeval met ziekenwagen: “Je ziet dat soms op televisie, maar plots lag ik er zelf in”

In het ziekenhuis bleek uiteindelijk dat Carla een darmhernia had opgelopen. © TMG
Redactie KW

Carla de Neve (47) uit Blankenberge is sinds woensdag weer thuis uit het ziekenhuis. De vrouw lag zondagavond in een ambulance toen die in Hooglede betrokken raakte bij een zwaar ongeval. “Ik hoorde een knal en de brancard waarop ik lag schoot vooruit”, zegt ze. “Maar ik had geen idee van wat er precies gebeurde.”

Een ziekenwagen bellen omdat je vergaat van de pijn en onderweg naar het ziekenhuis nog eens bij een zwaar ongeval betrokken raken. Het overkwam Carla de Neve (47) zondagavond.

Hevige buikpijn

De vrouw was toen bij haar vriendin in Staden en had enorm veel last van buikpijn. Op de dokter van wacht kon ze niet wachten, dus ze smeekte haar vriendin om een ambulance te bellen.

“De mugarts gaf me eerst wat pijnstilling en daarna werd ik in de ziekenwagen gelegd”, zegt ze. “Ze hadden me in een brancard gestabiliseerd, maar ik verging echt van de buikpijn.”

Maar op de Diksmuidesteenweg in Hooglede ging het omstreeks 19.15 uur mis. De ambulancier werd verrast door het manoeuvre van een Jeep die was gestopt om links af te slaan. De ambulance kon een botsing niet meer vermijden en het kwam tot een stevige klap.

Tegen bestuurderscabine gekatapulteerd

Carla lag achteraan in de ziekenwagen en had geen idee van wat er gebeurde. “Ik hoorde een luide knal en mijn brancard schoot los”, zegt ze. “Ik werd tegen de bestuurderscabine gekatapulteerd. En dat voelde ik vooral aan mijn ribben en mijn hoofd.”

Bij het ongeval raakten in totaal vijf mensen voornamelijk lichtgewond. De spoedarts en ambulanciers bleven bij Carla tot een andere ziekenwagen haar toch naar het ziekenhuis kon brengen.

Met spoed geopereerd

“Maar ik moest dus eerst uit de kapotte ambulance gehaald worden om in de nieuwe te geraken”, zegt ze. “En ondertussen mocht ik niet recht zitten omdat nog niet duidelijk was wat die buikpijn precies veroorzaakte.”

In het ziekenhuis bleek uiteindelijk dat Carla een darmhernia had opgelopen. Ze werd zondagavond met spoed geopereerd en mocht het ziekenhuis woensdag opnieuw verlaten.

Pijn aan ribben, rug en hoofd

“Mijn buikpijn valt voorlopig mee”, zegt ze. “Maar ik heb wel pijn aan mijn ribben, mijn rug en mijn hoofd door het ongeval. Ik werk in een bakkerij, maar dat zit er voorlopig even niet in. Ik moet eerst voldoende herstellen.”

“Maar het is alleszins een heel avontuur geweest. Je ziet het soms op televisie, een ambulance die bij een ongeval betrokken raakt. Maar plots lag ik er zelf in. En prettig is het alleszins niet.” (TMG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten