Passagiers vluchten weg na ongeval met bestuurder met voorlopig rijbewijs in Houthulst

© iStock
© iStock
Redactie KW

Na een verkeersongeval in Houthulst zaterdagmiddag zijn drie of vier passagiers die meereden met een bestuurder weggevlucht. De 38-jarige man uit Oostende had slechts een voorlopig rijbewijs en mocht geen passagiers meenemen.

Het ongeval gebeurde zaterdag rond 12.23 uur. De politie werd opgeroepen voor een botsing op het kruispunt van de Steenbeekstraat met de Merkemstraat en Jonkershovestraat in Houthulst. Daar bleek dat een 31-jarige bestuurster uit Houthulst vanuit de Jonkershovestraat het kruispunt wou oprijden, maar botste met een 38-jarige bestuurder uit Oostende. Die had gemerkt dat bij het naderen van het kruispunt dat zijn remmen niet werkten en kwam daardoor in aanrijding.

De 31-jarige bestuurster werd lichtgewond aan de schouder overgebracht naar het ziekenhuis in Ieper. De 38-jarige bestuurder uit Oostende bleek slechts in het bezit te zijn van een voorlopig rijbewijs en in zijn voertuig zaten drie of vier passagiers die het op een lopen zetten na de aanrijding. Dat meldden getuigen Met zijn voorlopig rijbewijs mag de 38-jarige bestuurder uit Oostende geen passagiers vervoeren. Hij kreeg een pv mee en zal het nog mogen uitleggen aan de politierechter waar hem een rijverbod en boete wacht. De Oostendenaar liep bij het ongeval zelf geen verwondingen op. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier