Passagier bromfiets gewond na botsing tegen bestelwagen

De bromfiets liep door de aanrijding heel wat schade op.© CL
De bromfiets liep door de aanrijding heel wat schade op.© CL
Redactie KW

Vrijdagmiddag raakten een 25-jarige bromfietser en een bestelwagen betrokken bij een ongeval op het kruispunt van de R8 met de Vier Linden in Heule. Zijn vriend, die achterop de bromfiets zat, werd met een pijnlijke knie naar het ziekenhuis overgebracht. “Mijn eigen schuld, hopelijk is alles oké met Michael”, aldus Kevin.

Volgens de bestuurder van de bromfiets waren enkele seconden verstrooidheid de boosdoener. “We waren van warenhuis Aldi op weg naar huis”, vertelt Kevin. “Ik wou mijn vriend nog eens mijn vroegere werkplek bij Savic tonen. Daarom passeerden we hier.”

“Een blauwe bestelwagen had me net bijna de pas afgesneden. Verbouwereerd was ik daarover nog even met Michael, die achterop zat, aan het praten. Daardoor was ik wat afgeleid en verleende ik geen voorrang aan een wagen die vanaf de R8 rechtsaf Vier Linden wou inslaan.”

Verjaardagscadeau

De twee opzittenden van de scooter vielen na de aanrijding op de grond. “Ik zag mijn vriend over mij vliegen”, aldus Kevin. De bestuurder van de bestelwagen kwam er met de schrik van af en ook de bestuurder van de bromfiets had slechts schaafwonden. “Mijn passagier was er minder goed aan toe” vult hij aan.

“Na controle door de ambulanciers werd hij toch naar het ziekenhuis overgebracht vanwege hevige pijnen aan zijn knie. Hopelijk vallen zijn verwondingen mee. Mijn scooter liep ook zware schade op. Mijn moeder zal niet tevreden zijn. De scooter was twee jaar geleden haar verjaardagscadeau voor mij. De tweewieler werd ook al eens gestolen maar gelukkig vond ik hem zelf weer terug.”

Zwakke weggebruikers

De Kortrijkse ring R8 blijft een gevaarlijk traject voor zwakke weggebruikers. Woensdagmiddag raakte een fietser wat verderop op het kruispunt met de Heirweg in Kuurne nog zwaargewond toen hij werd aangereden door een afslaande betonmixer. (CLL/LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.