Partijtje padel eindigt in een drama

© foto JVM
© foto JVM
Redactie KW

SINT-MICHIELSEen partijtje padel eindigde maandagavond voor het gezin Verschoore uit Sint-Michiels dramatisch. Papa Nico (45) verloor de controle over het stuur en raakte van de snelweg af. Hij overleefde het ongeval niet. “We verliezen niet enkel een broer, maar ook een echte vriend”, aldus zijn broers. Zijn zoon Maxime (19), die naast hem in de wagen zat, werd door een omstaander gered.

Nico Verschoore (45) en zijn zoon Maxime (19) uit Sint-Michiels hadden er maandagavond een partijtje padel op zitten en waren samen onderweg naar huis. Maar langs de E40 tussen Jabbeke en Loppem verloor papa Nico even voor 21 uur de controle over het stuur. De wagen ging net voor de vangrail van de baan en belandde meters lager tegen een boom. Nico overleefde de klap niet. Zijn zoon werd door een getuige uit het wrak gehaald, net voor de motorkap in brand vloog. Maxime werd uiteindelijk lichtgewond naar het ziekenhuis overgebracht. “Maar hij zag wel zijn vader naast hem sterven. En dat is uiteraard niet niks. We zullen er alles aan doen om hem de komende periode te ondersteunen”, zeggen Kris (42) en Stijn (34) Verschoore, de twee broers van Nico.

Nico en Maxime spelen sinds een tijdje allebei padel. Maandagavond waren ze nog samen in Gistel gaan spelen. Het was op de terugweg tijdens een onweersbui dat het gruwelijk mis ging. “Als er op die plaats een vangrail had gestaan, dan was hij er wellicht nog geweest”, aldus de broers. “Het is een wonder dat Maxime zonder kleerscheuren uit dat wrak is gekomen.”

Drie kinderen

De tiener is de oudste zoon van Nico. Die laat ook nog zijn 14-jarige dochter Lynn uit een eerdere relatie achter. Zeven jaar geleden kreeg hij met zijn huidige partner Valerie Dudal nog een zoontje Noah. Zij waren alle drie verzot op hun vader. “Ze aanbeden hem als een god. En voor Nico was zijn gezin ook alles. Hij vormde een heel hecht team met Valerie. Hij had het dan wel druk met zijn zaak, maar hij probeerde toch altijd tijd voor hen te maken. Dat deed hij de laatste jaren zelfs nog meer dan vroeger.”

Nico was zaakvoerder van het bedrijf Vivanco en verkoopt en onderhoudt al jaren horecamateriaal voor grootkeukens. Zijn broers zullen hem dan ook als een ondernemer herinneren. “Maar hij was eigenlijk veel meer dan dat”, zeggen ze. “Overal waar hij kwam, liet hij een positieve indruk na. Nico was een echt party animal . Dat was ook soms onze bijnaam voor hem. Hij stond dan ook altijd op de eerste rij als er gefeest werd. Hij was eigenlijk onze beste maat. We maakten samen ook vaak eens een reisje. We hadden echt een heel hechte broederband.”

De broers keken heel hard uit naar komende zomer. Door de coronacrisis hadden ze elkaar veel minder gezien. “Maar deze zomer zou dat veranderen. En Nico zou zijn werk wat afbouwen. Helaas heeft hij die kans nooit gekregen. We verliezen allemaal iemand met een heel groot hart.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier