Overstekende vrouw aangereden door kusttram

© (Foto LC)
Redactie KW

Aan het Arthur de Greefplein in Middelkerke is woensdag rond 11.35 uur een voetgangster aangereden door de kusttram. Het tramverkeer is verstoord in beide richtingen.

Volgens getuigen stak het slachtoffer de tramsporen over zonder kijken. Op dat moment kwam net de kusttram richting Oostende aangereden. De tramchauffeur ging over tot een noodremming maar kon een botsing met de overstekende vrouw niet meer vermijden. Het slachtoffer kwam onder de tram terecht. De tramchauffeur reed vervolgens opnieuw achteruit om haar te bevrijden.

De hulpdiensten, waaronder ziekenwagen en MUG, werden opgeroepen. In afwachting daarvan ontfermden voorbijgangers zich over het slachtoffer. De vrouw was bij bewustzijn maar wel gewond. Over haar precieze toestand is nog niets bekend. De vrouw werd ter plaatse gestabiliseerd door de hulpdiensten om vervolgens overgebracht te worden naar het ziekenhuis. Door het incident is het tramverkeer onderbroken en worden vervangbussen ingelegd.

Volgens de lokale politie Middelkerke gaat het om een 47-jarige vrouw uit Middelkerke die vlakbij woont. Er is geen levensgevaar. Na een halfuur werd het tramverkeer weer opgestart. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier