Oudere man uit Beselare start wagen in verkeerde versnelling en rijdt de woonkamer van zijn buren in

De brandweer van Zonnebeke kwam snel ter plaatse en kon de voorgevel van de woning stutten en de brokstukken binnen en buiten de woning rapen. © DBI
Redactie KW

Zondagochtend iets na 9 uur wou een bewoner van de Vuilewaasstraat in Beselare zijn wagen achterwaarts uit de garage rijden om samen met zijn vrouw boodschappen te gaan doen. Daarbij vergiste de oudere man zich van pedaal en trapte vol op het gaspedaal waarbij hij de straat overstak, twee geparkeerde wagens ramde en uiteindelijk tot stilstand kwam tegen de gevel van de woning aan de overkant van de straat. De bestuurder kwam er met de schrik vanaf, maar voor bewoonster Annie Vandenbroele (80), is de schade aan de woning enorm.

“Ik was net aan het strijken in de garage, toen ik buiten iemand hoorde tieren en een luide knal hoorde. Ik wist eerst niet wat er gebeurde, liep naar de keuken om de radio stil te zetten en keek even in de living. Daar zag ik de wagen van de overbuur half in mijn living staan”, zo vertelt Annie Vandenbroele.

“Gelukkig zat ik niet in de living”

“De hele living lag vol brokstukken en glas. De radiator is ook afgebroken en al het water uit de leidingen stroomde ook de woonplaats binnen. De buren waren ook onmiddellijk naar buiten gerend, zij dachten dat ik in de living zat. Dat kon eigenlijk wel goed zijn, want op zondagochtend luister en kijk ik graag naar de muziekprogramma’s die op de televisie uitgezonden worden.”

“Al een geluk dat ik nog wat wasgoed staan had en dat ik op dat moment aan het strijken was, anders had het er waarschijnlijk heel anders uitgezien. Ik wou naar buiten gaan, maar ik kreeg de voordeur niet meer open, deze heeft ook ‘een duw’ gehad.”

Auto ook beschadigd

Nog niet goed beseffend wat er net gebeurd was, ging Annie langs de garage naar buiten en zag dat haar auto en die van de buren ook aangereden was.

Ik mag hier nog blijven wonen, maar zal toch enkele dagen bij mijn dochter overnachten denk ik

“Mijn wagen is tegen de borduur terechtgekomen en de achterkant is ook helemaal geschaafd. De auto van de buren is ook aardig toegetakeld aan de voorkant. Langs een kant nog een geluk dat de wagens er stonden, anders stond de buurman zijn wagen misschien volledig in mijn living”, zegt Annie. “En al een geluk dat er net geen fietsers passeerden of dat er geen kinderen op het voetpad liepen, dat zou pas erg geweest zijn.”

De brandweer van Zonnebeke kwam snel ter plaatse en kon de voorgevel van de woning stutten en de brokstukken binnen en buiten de woning rapen.

“Hoop dat schade snel hersteld zal zijn”

“Ik wil de buren, die me zeer goed opgevangen hebben en de mannen van de brandweer zeker ook nog bedanken voor hun hulp. Ze hebben de woning zo goed mogelijk opgeruimd zodat er binnen niet veel glas meer ligt en de voorgevel gestut zodat deze niet kan invallen. Ik mag hier nog blijven wonen, maar zal toch enkele dagen bij mijn dochter overnachten denk ik”, gaat Annie verder.

“Ik weet niet wanneer de schade zal hersteld zijn, het is net bouwstop, dus ik denk dat er in de eerstkomende weken niet veel zal veranderen. Ik hoop maar dat alles tegen dat het terug kouder wordt, helemaal hersteld is, want ook de verwarming werkt niet meer’ zo besluit Annie, die daags na het ongeval nog steeds erg onder de indruk is. (DBI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten