Opnieuw zwaar ongeval met ziekenwagen van Brandweer Westhoek

© (Foto BB)
Redactie KW

In de Robert Vandammestraat in Koksijde is dinsdag iets voor het middaguur een ongeval gebeurd tussen een personenwagen en een ziekenwagen. Die laatste was prioritair onderweg van De Panne naar Sint-Idesbald voor een interventie maar werd plots geconfronteerd met een voertuig dat stopte en wou inslaan op de parking van de Hypermarkt Carrefour.

De ambulancier probeerden nog uit te wijken maar konden een botsing niet vermijden. De klap was behoorlijk zwaar maar volgens de politie Westkust vielen er geen gewonden. Beide voertuigen zijn zwaar beschadigd geraakt. Het ongeval zorgde ook voor behoorlijk wat verkeershinder.

De ambulance in kwestie is die van de brandweerpost van De Panne, bevestigt postoverste Luc Brouckxou. “Het is natuurlijk erg jammer dat dit in vol zomerseizoen moet gebeuren. Of de ziekenwagen perte totale is, kan ik nu nog niet zeggen. Maar volgens de info van de ambulanciers ter plaatse is de schade groot. Wellicht zal de ziekenwagen niet meer rijden”, zucht hij.

“Ik heb de verantwoordelijken van Brandweer Westhoek ingelicht en zij zoeken naar een oplossing. Er zal sowieso snel een nieuwe ziekenwagen beschikbaar moeten zijn voor De Panne, anders komt de hulpverlening in het gedrang. Wellicht zullen we beroep moeten doen op een reserveziekenwagen van de zone. Indien die niet meer beschikbaar is, zullen we allicht tijdelijk beroep moeten doen op een ziekenwagen van andere brandweerzone. Dat zijn ze dus nu aan het bekijken”, aldus Brouckxou.

Voor Brandweer Westhoek is het een tweede opdoffer in korte tijd. In Hooglede raakte op 4 juli nog een ziekenwagen van post Merkem total loss bij een ongeval. Er vielen toen vijf gewonden. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten