Opnieuw vrachtwagen aangereden door trein in Zeebrugge

© JVM
© JVM
Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

Vrijdagmorgen even over acht uur deed zich aan de overweg in de Margareta van Oostenrijkstraat in Zeebrugge, ter hoogte van de ICO terminal, een zwaar ongeval voor. Een trekker-oplegger geladen met andere trekkers werd er door een locomotief gegrepen. De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij. De ravage is wel groot.

De locomotief ontspoorde en maakte slagzij. Ook de machinist raakte niet gewond. Het is het zoveelste ongeval aan de overweg. Op 1 maart was er aan de zelfde overweg ook al een incident. Twee dagen later kwam een vrachtwagenchauffeur nog om het leven aan een andere onbewaakte overweg een paar honderd meter verderop. Sindsdien staan wel camera’s opgesteld om het verkeer beter te observeren, maar veel chauffeurs laten zich toch nog verrassen.

(lees verder onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De bovenleiding werd door het ongeval losgetrokken waardoor er geen treinverkeer meer mogelijk is. Mensen van Infrabel zijn ter plaatse bezig met de nodige herstellingen uit te voeren. Omdat de locomotief getakeld moet worden, zal de hinder nog een hele tijd duren.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.