Truckchauffeur (55) overleeft klap met goederentrein niet

Voor de tweede keer deze week werd een vrachtwagen gegrepen door een goederentrein.© JVM
Voor de tweede keer deze week werd een vrachtwagen gegrepen door een goederentrein.© JVM
Redactie KW

Bij een zwaar ongeval tussen een goederentrein en een vrachtwagen in Dudzele is woensdagavond een Oekraïense chauffeur om het leven gekomen. De ravage is groot.

Het ongeval gebeurde even voor 19 uur aan de overweg langs de Margareta Van Oostenrijkstraat. “De precieze omstandigheden van de aanrijding worden onderzocht door de politie”, klinkt het bij spoorwegbeheerder Infrabel. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Vast staat dat de impact van de aanrijding zwaar was. De chauffeur van de vrachtwagen – een Oekraïner – overleefde de klap niet. Hij overleed ter plaatse. De ravage is wel groot. De bestelwagens die op de oplegger stonden, liggen verspreid rond de trein en ook de bovenleiding is geraakt. De brandweer moest ook de lading van de goederentrein controleren omdat die gevaarlijke stoffen vervoerde.

Het is het tweede zwaar ongeval in Dudzele met een goederentrein op enkele dagen tijd. Maandag kwam het even verderop ook al tot een aanrijding met een vrachtwagen. Toen was er enkel sprake van materiële schade. Aan de overwegen zijn geen slagbomen voorzien, wel een licht- en geluidssignaal en verkeersborden die de overweg aanduiden.

(JVM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.