Opnieuw ongeval langs Brugsesteenweg in Hulste

Door de aanrijding werd de vrachtwagen licht beschadigd.© CL
Door de aanrijding werd de vrachtwagen licht beschadigd.© CL
Christophe Lefebvre

Het wegdek was nog maar net schoongemaakt of het was opnieuw opruimen geblazen voor de hulpdiensten in de Brugsesteenweg. Dit keer raakten een vrachtwagen en een personenwagen betrokken in een aanrijding.

Omstreeks 13.40 uur reed een man met zijn Opel Break vanuit de Lendeledestraat de Brugsesteenweg op. Op het kruispunt waren arbeiders bezig met het herstellen van de verkeerslichten, die enkele uren voordien beschadigd werden toen een voertuig er tegen knalde. De bestuurder merkte te laat de vrachtwagen op de Brugsesteenweg op, waarop een aanrijding niet meer kon worden vermeden. Door de klap kwam de Opel tegen het verkeerslicht in herstelling aan.

“De alarmcentrale kreeg een melding binnen dat de chauffeur van de wagen gekneld zat”, laat de brandweerofficier ter plaatse weten. “Uiteindelijk bleek het enkel te gaan om een gekneld portier en kon de man zelf, aan passagierszijde, uit zijn auto klauteren. Hij werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.”

Onderzoek

Bij politiezone Gavers klinkt het dan weer dat verschillende getuigen merkten hoe de chauffeur van de personenwagen bezig was met zijn gsm, wat de verstrooidheid zou verklaren. Verder onderzoek moet de omstandigheden van het ongeval mee helpen verklaren.

De Brugsesteenweg werd dan ook voor de tweede keer, in de richting van Ingelmunster, voor het doorgaand verkeer afgesloten. Dit bracht aanzienlijke hinder met zich mee.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.