Opnieuw ongeval in ‘de put’ in Kortrijk

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

Op de aansluiting van de A19 en de R8, in de volksmond ook wel ‘de put’ genaamd, gebeurde woensdagnamiddag een ongeval. Twee voertuigen raakten hierbij betrokken, alle inzittenden kwamen er met de schrik van af.

De put, een van de zwartste plekken van het Kortrijkse wegennet, eiste vandaag opnieuw slachtoffers. Kort voor 14 uur wilde een wagen de U-bocht richting Heule nemen, een manoeuvre dat door de achterligger te laat werd opgemerkt. Het kwam tot een harde aanrijding, waarbij het eerste voertuig enkele meters vooruit werd gekatapulteerd. Beide chauffeurs klauterden heelhuids uit hun gehavende wagens.

Tijdens de vaststellingen en de takelwerken was de R8 een tijd lang slechts deels bruikbaar. Dat vertaalde zich meteen in file voor wie zowel uit Ieper als uit Heule kwam.

Vorige maand begonnen de werken voor de nieuwe trompetaansluiting, die de put zou moeten vervangen. Het indrukwekkende project zou een einde moeten maken aan het gitzwarte palmares van het punt, waar ongevallen schering en inslag zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.