https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Opnieuw dodehoekongeval met fietser langs Ringlaan in Kuurne: “Hoelang moet het zo nog verder?”

Kuurns burgemeester Francis Benoit.© Olaf Verhaeghe
Kuurns burgemeester Francis Benoit.© Olaf Verhaeghe
Olaf Verhaeghe

Op het kruispunt van de R8 met de Heirweg in Kuurne is woensdagmiddag een fietser gewond geraakt bij een dodehoekongeval met een vrachtwagen. Burgemeester Francis Benoit (CD&V) reageert bijzonder ontstemd: “Het is alweer bewezen: voor de kruispunten met de Ringlaan is het vijf na twaalf.”

Omstreeks 14.15 liep het op het kruispunt van de R8 met de Heirweg opnieuw fout. Een fietser die vanuit Kuurne richting Kortrijk wilde oversteken, werd door een vrachtwagen die richting de wisselaar met de A19 wilde opdraaien gegrepen. De chauffeur, een Fransman, had de fietser niet opgemerkt en nam hem bij rechts indraaien mee. De fietser kwam ten val, maar bleef wel voortdurend bij bewustzijn. Hij kon door toevallig passanten snel geholpen worden.

De man raakte wel gewond aan zijn benen en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is niet levensbedreigend, zo verduidelijkt burgemeester van Kuurne Francis Benoit (CD&V). Die is naar eigen zeggen razend over het zoveelste ongeval op een van de kruispunten met de ring rond Kortrijk. “Vier jaar geleden werd Joeri Verbeeck aan het kruispunt met de Brugsesteenweg honderden meters meegesleurd door een vrachtwagen en we moesten ook al meerdere dodelijke ongevallen betreuren. Hoelang moet het zo nog verder?”, stelt de Kuurnse burgemeester zich luidop de vraag.

Het kruispunt met de Brugsesteenweg werd intussen aangepakt en verkeersveiliger gemaakt, maar op die met de Heirweg, de Izegemsestraat en de Kortrijksestraat is dat nog niet het geval. “De doortrekking van de R8 moet nú gebeuren”, oppert burgemeester Benoit opnieuw. “Het gaat om een realistische investering die snel kan gebeuren. Het gaat om politieke keuzes: start de opdracht op, voer de studie uit en maak budget vrij. Ik weet dat minister Lydia Peeters (bevoegd voor Mobiliteit, Open VLD, red.) het probleem ter harte neemt, maar het moet prioritair worden aangepakt. Het is vandaag alweer bewezen: voor de kruispunten met de Ringlaan is het vijf na twaalf.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.