Kusttram botst tegen uitstekende kraanarm op oplegger, passagiers ongedeerd

© (Foto JVM)
Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

Woensdagmiddag even over 13 uur gebeurde ter hoogte van De Smet-De Naeyerlaan en de IJzerstraat in Blankenberge een spectaculair ongeval waarbij de kusttram betrokken was.

Een oplegger waarop een kraan stond, was er aan het manoeuvreren, toen de kusttram richting Knokke kwam aangereden. De arm van de kraan die op de oplegger stond, stak deels uit boven de tramsporen en werd geraakt door de tram. Door de hevige impact kantelde de graafmachine van de oplegger en kwam hij tegen de gevel van een woning terecht. Door het ongeval was het spoor richting Knokke geblokkeerd. Een andere kraan kwam ter plaatse om de graafmachine weer op de oplegger te hijsen. Pas dan zal blijken hoe groot de schade aan de gevel van het huis is.

“De chauffeur kon niet tijdig stoppen, waarna de kraan de zijkant van de tram ramde”, zegt Karen Van der Sype van De Lijn. Op dat moment zat een kleine 20 passagiers op de kusttram. Zij waren danig onder de indruk en werden geëvacueerd. Bij het incident vielen gelukkig geen gewonden en dat mag een wonder genoemd worden, zo bevestigt ook Van der Sype van De Lijn. “We gaan geen gissingen doen, maar het kon zeker erger afgelopen zijn op fysiek vlak. Onze chauffeur was flink geschrokken, maar ook hij stelt het goed.”

De materiële ravage is groot. (JVM/MM)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.