Ongevallen storen avondspits op E403 in de war

Afgelopen dinsdag gebeurden tijdens de ochtendspits nog twee ongevallen in Lichtervelde. © BF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Dinsdag gebeurden omstreeks 17 uur twee ongevallen op de E403 ter hoogte van Lichtervelde. Daarbij raakte er niemand gewond, maar ontstond er wel in beide richtingen een aanzienlijke file.

Een medewerker van de firma Penninck uit Roeselare was dinsdag omstreeks 17 samen met een collega op weg naar huis toen het op de E403 tussen Torhout en Lichtervelde verkeerd liep. De bestelwagen geraakte plots links van de weg en knalde tegen de vangrails. Het voertuig belandde in de middenberm. De hulpdiensten, waaronder de brandweer, snelden onmiddellijk ter plaatse.

Terwijl de bestuurder zelfstandig het voertuig kon verlaten, hielp de brandweer zijn collega uit het voertuig te klimmen. De man werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Tweede ongeval

Door het ongeval ontstond er zowel in de richting van Doornik als in de richting van Brugge een file. Bij die filevorming richting Brugge gebeurde er een tweede ongeval. Vier wagens geraakten daarbij betrokken, twee daarvan liepen bij een kop-staartbotsing zware schade op.

Bij dit voorval geraakte niemand gewond. Ook hier kwam de brandweer ter plaatse met een signalisatiewagen om de omgeving te beveiligen. Beide voorvallen hadden een serieuze impact op de avondspits. Zowel op de autosnelweg als op de omliggende wegen was het tot twee uur na het eerste ongeval aanschuiven.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier