Ongeval zorgt voor heel wat verkeersellende

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Automobilisten op het kruispunt van de R8 en de Kortrijksesteenweg werden vrijdagmorgen opgeschrikt door een aanrijding tussen twee wagens. De schade bleef binnen de perken en niemand raakte gewond.

Een jongedame reed met haar Volkswagen Polo, over de R8 komende uit Kuurne, toen het op het kruispunt ter hoogte van de Kortrijksesteenweg grondig fout liep. Terwijl ze wilde draaien in de richting van Harelbeke, schatte ze de situatie volledig verkeerd in. Ze dwarste in één beweging de kruising, terwijl tegenliggers komende uit Stasegem vol in de remmen gingen. Een chauffeur, aan het stuur van zijn Duitse terreinwagen, kon echter niet meer tijdig remmen waardoor een aanrijding onvermijdbaar werd.

Hoewel niemand gewond raakte en ook de schade leek mee te vallen, veroorzaakte het ongeval de nodige hinder op het drukke kruispunt. De brandweer sloot de rechterrijstrook een tijd lang af, waardoor het verkeer heel wat vertraging opliep. Het kruispunt was de afgelopen dagen al meermaals het toneel van verkeersongevallen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier